Fordampere

Varmeveksler til kabinen, der skaber kold luft

Fordamperen er en varmeveksler på AC-systemets lavtryksside, installeret mellem ekspansionsventilen og kompressoren. Oftest placeres denne i et VVA-modul (varme-ventilation-aircondition) bag køretøjets instrumentbræt.

Fordamperen sikrer, at kølemidlet ændrer tilstand fra væske til gasform, således det fordamper. Når den omgivende luft blæses ind på fordamperens overflade, muliggør den en fordampningsproces, der medfører at den luft, der strømmer over fordamperens overflade afkøles og kan føres ind i køretøjets kabine.

Derudover affugter fordamperen indgangsluften, hvilket er af stor betydning for systemets evne til at fjerne dug fra køretøjets ruder.

Nissens' Løsning

 • Pålidelighed og ydeevne​

  Testet, dokumenteret lang levetid og pålidelig drift.

 • OE-matchende kvalitet

  Designet, produceret og testet svarende til OE-krav.

 • Konkurrencedygtigt sortiment​

  Produktsortiment med mere end 100 varenumre, der dækker mere end 280 OE-referencer.

 • Nem installation

  Perfekt finish og enkelt fit gør det nemt og hurtigt at installere Nissens’ fordampere i monteringskassetter i paneler eller VVA- moduler.

Tekniske detaljer

En kabineblæser, der ikke yder, reducerer fordamperens funktionalitet og kan medføre alvorlige skader på kompressoren.

Tilstoppet eller slidt kabineluftfilter, samt en snavset, forurenet overflade på fordamperen vil begrænse fordamperens ydeevne betydeligt.

En fordamper som er forurenet og tilstoppet inden i eller mekanisk beskadiget eller korroderet kan ikke repareres og skal altid udskiftes. En ny ekspansionsenhed skal følge installationen af den nye fordamper.

Relaterede produkter

We use cookies on this website. If you proceed on our website, you accept this. You can read more about cookies here.