Kølere

Varmevekslere - afgørende for motorens termiske styring​

Køleren er placeret i den forreste del af køretøjet og er ofte er fastgjort til de øvrige varmevekslere såsom ladeluftkøleren eller kondensoren.

Køleren er afgørende for kølingen af forbrændingsmotorerne. I sådanne motorer kan der være helt op til 4.000 benzineksplosioner i minuttet, som hver især genererer temperaturer på op til 1.500°C. Kølervæsken, der cirkulerer igennem en kølekappe, køler motorblokken samt stempler, ventiler, pakninger, ringe, motorhoved og andre motordele.

Det cirkulerende kølemiddel modtager forbrændingsvarmen. Når det cirkulerer igennem køleren, udveksler det varme med atmosfærisk luft.

Nissens' Løsning

 • Pålidelighed og ydeevne

  Overlegen termisk ydeevne og forlænget levetid takket være en række særlige funktioner, der forbedrer kølerens kritiske komponenter.

 • OE-matchende kvalitet

  Designet, fremstillet og grundigt testede kølere. Emballage, der er let at håndtere, med fremragende beskyttelse mod transportskader. Nissens kølere er testet for korrosion, vibrationer, trykimpulser, termisk udvidelse og termisk ydeevne.

 • Konkurrencedygtigt sortiment

  Et meget konkurrencedygtigt produktsortiment med mere end 3.000 varenumre, der omfatter mere end 12.900 OE-referencer og dækker næsten hele den europæiske bilpark.

  Hvert år lanceres over 100 nye kølere.

 • Nem installation

  Perfekt finish og produkttilpasning, der muliggør en hurtig og problemfri produktinstallation.

  Der er inkluderet ekstra installationsdele i kassen (som garanti for First Fit).

Nissens' Produktfordele

 • Termisk belastningsmodstand

  Forstærkede plasttanke udstyret med glasfiber (PA66-GF30) og produceret uden genanvendt plastik.

 • Overlegen holdbarhed og termisk ydeevne

  Elementerne er udstyret med dobbelte lameller, hvilket styrker lamellerne i forhold til mekaniske skader samt øger den samlede varmevekslingsoverflade.

 • Moderne teknologier

  Robust, holdbar og yderst effektiv elementkonstruktion produceret med avanceret aluminiumslodningsteknologi - kontrolleret atmosfærelodning (CAB).

 • Perfekt tilpasning

  Perfekt finish i alle detaljer såsom vandtanke, samlinger, tråde, bolte, pakninger, monteringsbeslag m.v.

 • First Fit

  Afhængigt af køretøjsmodellen er alt, hvad der er nødvendigt for en korrekt installation, inkluderet i produktkassen; dæksler, O-ringe, møtrikler, klemmer, stik, pakninger, låseremme, bolte, beslag, skruer, slangeklemmer... m.v.

 • ALU McCORD-kølere

  Effektive letvægtskonstruktioner af aluminiumkerner og plasttanke, der anvendes universelt som kølere til personbiler og erhvervskøretøjer.

 • 5 MM-kølere

  Aluminium-plastik konstruktioner med 5 mm mellemrum mellem rørene, hvilket øger køleeffekten sammenlignet med de traditionelle 10 mm-kølere.

 • Fuld-aluminiumskølere

  Avancerede kølekonstruktioner baseret på komponenter udelukkende fremstillet af aluminium, uden pakninger og plastdele.

Tekniske detaljer

Rester af vand kan blokere kølerens element og begrænse strømmen af kølemiddel. Aflejringer og urenheder som følge af kølemidler af dårlig kvalitet, forkerte kølemiddelblandinger eller rester af lækagestop vil ligeledes ophobes i kølerrørene, hvilket vil begrænse gennemstrømningen og resultere i en begrænset ydeevne.

Termostatfejl bevirker, at kølesystemet aktiveres ved forkerte temperaturer, hvilket resulterer i utilstrækkelig ydeevne.

På grund af den frontale placering er køleren særligt udsat for lettere mekaniske skader (insekter, stenslag, rengøring med højtryks-vand), hvilket kan forårsage lækager.

En utæt køler eller en køler med en funktionsfejl vil udsætte motoren for en overdreven termisk overbelastning, som kan få den til at brænde sammen.

Relaterede produkter

Vi bruger cookies på denne website. Ved at fortsætte på vores hjemmeside accepterer du dette. You can read more about cookies here.