Nissens Training Concept

Vi gør dig til en klimaekspert


Det bemærkelsesværdigt hurtige tempo i udviklingen af ​automobilsystemer tilføjer en ny dimension til branchen i form af behovet for uddannelse. Denne udvikling betyder, at det ikke længere med en begrænset forståelse af moderne køretøjers kompleksitet, og klimasystemets i særdeleshed, er muligt at udføre klimaservice af høj kvalitet. I dag er der behov for eksperter!

Som anerkendt producent og førende aktør på eftermarkedet, er Nissens både forpligtet og i stand til at levere værdifuld, teknisk viden om såvel installationer som service på klimasystemer. Med vores dybdegående indsigt i termiske systemer, komponenter og OE-applikationer til motorkøretøjer, samt markedsspecifikke behov, kan vi bidrage med teknisk support og ekspertise af høj kvalitet, hvilket ellers ofte begrænser sig til OE-universet.

Vi har en klar målsætning om at være i stand til at inspirere og udvikle forretningen for eftermarkedet. Vores varemærke er derfor et produktudbud i topklasse inden for termiske produkter, samt en række værditilførte eftersalgsservices, herunder faglig uddannelse. Som en konsekvens heraf uddanner vi vores partnere, så de er i stand til at være konkurrencedygtige på markedet og har de fornødne færdigheder inden for termisk systemservice.

Vores omfattende uddannelseskoncept med kurser sætter en ny standard blandt aktørerne på eftermarkedet. Den avancerede termiske viden, som vi deler, gør vores partnere og deres kunder i stand til at forstå motorens køle- og klimasystemer i dybden, hvorved de opnår de nødvendige færdigheder inden for vedligeholdelse, fejlfinding og reparationer. 

Find den relevante træning for dig

Basis

Dette niveau henvender sig til alle, der ønsker at lære de grundlæggende principper i klimasystemet at kende samt betjening af de vigtigste komponenter. Du kender måske allerede systemkomponenterne, men dette niveau vil gøre dig i stand til at forstå logikken bag systemet og forberede dig til en yderligere forståelse af klimasystemets vedligeholdelse og servicebehov.

Niveau 1 | Niveau 2 | Niveau 3

Specialist

Hvis du ønsker at opnå flere kompetencer inden for klimasystemets vedligeholdelse og service, kan dette vidensniveau forberede dig til at arbejde effektivt med systemet. Derudover vil du få dybdegående læring omkring betjening af komponenterne, almindelige spørgsmål samt en gennemgang af problemerne, herunder en bred forståelse af systemets hjælpestoffer og klimarelaterede enheder og systemer.

Niveau 4 | Niveau 5

Ekspert

Obligatorisk niveau for alle, der ønsker at arbejde fuldstændig uafhængigt inden for service af klimasystemer. Ud over at udbygge på emnerne fra specialistniveau, består denne fase af de vigtigste og mest obligatoriske service- og vedligeholdelsesprocedurer, herunder en grundig præsentation af nødvendigt værktøj og løsninger.

Niveau 6

Bliv 

klimaekspert

- gennem 6 steps

 


 • Step 1

  Introduktion

  _______________________

  Grundlæggende om klimasystemet og vigtigheden af regelmæssig service.

  Logisk klassificering af systemet, der adskiller kredsløbselementerne og systemkomponenterne i forskellige sektioner afhængigt af deres rolle og anvendelse.

 • Step 2

  Klimakredsløbs komponenter

  _______________________

  Systematisk gennemgang af klimakredsløbets komponenter, herunder detaljeret rolle-, betjenings- og placeringsbeskrivelse, gennemgang af konstruktionstyper og analyse af de mest almindelige fejl.

 • Step 3

  Luftstrøm og ventilation

  _______________________

  Systematisk gennemgang af de luftfordelende komponenter, herunder detaljeret rolle-, betjenings- og placeringsbeskrivelse, gennemgang af konstruktionstyper og analyse af de mest almindelige fejl.

 • Step 4

  Systemkontrol og beskyttelse​

  _______________________

  Systemkontrol og gennemgang af beskyttelsesanordninger, herunder detaljeret rolle-, placerings- og betjeningsbeskrivelse samt typiske fejl, hvis det er relevant.

 • Step 5

  Forbrugsstoffer og perifere stoffer​

  _______________________

  Detaljeret gennemgang af klimasystemets forbrugsstoffer såsom kølemiddel, smøremiddel, servicehjælpestoffer, samt andre systemer i køretøjet.

  Disse har indflydelse på korrekt betjening af klimasystemet, f.eks. det elektriske system, driveffekten (rem) m.v.

 • Step 6

  Systemdiagnostik og service​

  _______________________

  Omfattende gennemgang af procedurer og værktøjer til systemdiagnostik samt komplet servicevejledning, herunder anbefalinger til komponentinstallation og detaljeret fejlfinding.


Det er det blevet lettere at diagnosticere en række almindelige kompressor-fejl. Dette sparer virkelig tid og penge, minimerer risikoen for skader på systemet og tilfører tillid til det, vi gør.

Deividas Ramanauskas
Mekaniker, UAB Eoltas, Litauen