Tørfiltre / Akkumulatorer

Klimaanlæggets kredsløbsbeskyttelse

Tørfilteret er en filtreringsenhed på højtrykssiden af AC-systemets kredsløb mellem kondensoren og ekspansionsventilen. Filterets opgave at filtrere partikler og affald i kredsløbet fra, samt at absorbere enhver fugtighed. Desuden opbevarer den olie og kølemiddel.

Akkumulatoren er en lignende filterenhed, som kun anvendes i køretøjer med drosselfilter, som en ekspansionsenhed. Akkumulatoren er placeret på anlæggets lavtryksside og udover at filtrere og opbevare smøre-/kølemiddel, som i tørfilteret, sikrer den også, at intet kølemiddel i flydende form ender i kompressoren.

Nissens' Løsning

 • OE-matchende kvalitet​

  Designet, fremstillet og testet til at matche kvaliteten af OE-produkter.

 • Konkurrencedygtigt sortiment

  Nissens’ sortiment af AC-filtre (og akkumulatorer) dækker markedets mest populære applikationer indenfor biler, varevogne og lastbiler.

  Vi har mere end 270 varenumre, der dækker mere end 1000 OE-referencer.

 • Perfekt transport- og opbevaringsbeskyttelse​

  Alle Nissens' AC-filtre og akkumulatorer pakkes grundigt for at undgå transportskader.

  For at sikre produktets anvendelighed efter en længere opbevaringsperiode, er alle ind- og udgange beskyttet af specielle hætter, der forhindrer eventuelle urenheder og fugt i at komme ind i AC-filteret.

Tekniske detaljer

Tørfilteret skal udskiftes hvert andet år eller når kredsløbet har været åbnet.

De indvendige filtre og lagene af tørremiddel kan blive slidt op eller miste sugeevnen efter en længere periode. Det betyder, at tørfilteret mister sin evne til at filtrere kølemiddel og olie korrekt, og til at absorbere eventuel fugt i systemet.

Tørfilterets tilstand er afgørende for kompressorens effektivitet - et højt niveau af fugt i tørfilteret kan forårsage korrosion og reducere kompressorens smøring betydeligt. Ufiltrerede partikler, snavs, metalflager osv. som flyder i kredsløbet, er de vigtigste årsager til, at kompressoren kan fejle og i værste fald bryde sammen.

For meget olie i systemet reducerer tørfilterets evne til at filtrere systemet korrekt, da tørremidlet bliver alt for fedtet.

Besøg vores virtuelle showroom for at lære mere

 

Relaterede produkter

Vi bruger cookies på denne website. Ved at fortsætte på vores hjemmeside accepterer du dette. You can read more about cookies here.