Ventilatorkoblinger

Aktivering af ventilatorkobling​er

Ventilatorkoblingen er en enhed til at styre tilkobling af EC-ventilatoren. En ventil inde i koblingen regulerer strømningen af en særlig silikoneolie. Olien overfører motorens moment og drejer således ventilatoren.

Ventilatorkoblingen kan drives af en rem og en remskive, eller direkte af motoren, når den er monteret på motorens krumtapaksel. Afhængigt af behovet for køling kan ventilatoren aktiveres helt eller delvist – hvilket er besparende i forhold til den motoreffekt, der bruges til kraftoverførslen.

Der er to designtyper af sensorer, der bevirker, at koblingen aktiveres. En med bi-metallisk termostatsensor, der reagerer på lufttemperaturen lige bag kølerpakken, og en der styres elektronisk af ECU-signaler, som er påvirket af blandt andet motor- og gearkasseoliens temperatur, kølemiddeltemperaturen og trykket i AC-systemet.  

Nissens' Løsning

 • Pålidelighed og ydeevne

  Hver detalje er designet til at opnå maksimal ydelse og et højt niveau af modulation og dermed et forbedret brændstofforbrug, mindre støj og mindre belastning af motoren.

 • OE-matchende kvalitet

  Designet og fremstillet til eftermarkedet i overensstemmelse med de højeste kvalitetsstandarder, herunder overensstemmelse med ISO 16750. Testet for en stabil og problemfri drift med lang levetid.

 • Konkurrencedygtigt sortiment

  Nissens' program over ventilatorkoblinger omfatter de mest populære europæiske lastbilapplikationer.

  Mere end 110 varenumre, der dækker mere end 410 OE-referencer.

Nissens' Produktfordele

 • Høj modulation

  Perfekt modulopbygget styring af Nissens ventilatorkoblinger giver en lang række fordele:

  Frigørelse af motoreffekt til andre opgaver.
  Reduktion af brændstofforbrug.
  Forlængelse af motorens levetid takket være styring af høje temperaturer.
  Forlængelse af blæserdrivremmens levetid som følge af mere smidige hastighedsovergange.
  Lav støjudledning.

 • Forlænget holdbarhed

  Temperaturbestandigt kugleleje med lang levetid, der er designet til at matche levetiden for den pågældende applikation.

 • Smidig hastighedsovergang

  Silikoneolie i høj kvalitet, der er nøje udviklet til en finjusteret modulær drift.

 • Installation

  Bolte til installation af blæserlameller er altid vedlagt!

 • Præcisionsdrift

  Individuelt testet elektromagnet, fremstillet ved hjælp af avanceret fuldautomatiseret teknologi. Finjusteret præcisionsrotor med en kraftig legering.

 • Problemfri drift

  Velbeskyttede ledninger og forbindelser.

Tekniske detaljer

Koblingen må aldrig repareres eller åbnes. Ventilatorkoblingen er fyldt med tyktflydende olie, og åbning af enheden vil skabe forstyrrelser i systemet.

En korrekt modulation af blæserkoblingen er afgørende for en optimeret blæserhastighed, da dette påvirker kølingen og motorydelsen. En kobling af god kvalitet kan modulere blæserhastigheden med en problemfri aktivering mellem tilslutning og frakobling.

Almindelige symptomer på funktionsfejl ved blæserkoblingen: overophedning i tomgang eller ved bykørsel, ineffektiv ydeevne for klimasystemet, fald i motoreffekten, slibelyde fra motorrummet eller mangel på varm luft produceret af varmelegemet.

Relaterede produkter

Vi bruger cookies på denne website. Ved at fortsætte på vores hjemmeside accepterer du dette. You can read more about cookies here.