Oliekølere

Oliekøling til motor og gearkasse

Olie, der påfyldes til smøring, spiller en vigtig rolle i forhold til køling. Oliekøleren modtager varme fra smøremidlet og udveksler den med den omgivende luft eller kølemidlet til køleren. Det er typisk den automatiske gearkasseolie, der har brug for et pålideligt kølemiddel.  Køretøjer, der kører med motorolie, som køles af en separat varmeveksler, er et almindeligt syn. Særligt i forbindelse med højtydende eller svækkede motorkøretøjer er et pålideligt kølemiddel en vigtig del af systemet.

På nogle køretøjsmodeller er oliekøleren indbygget i kølerens vandbeholder. Her spiller kølervæsken en understøttende rolle i forbindelse med varmeudvekslingsprocessen. I moderne køretøjer er oliekøleren til automat-gearkassen ofte designet som en selvstændig enhed, som er monteret separat i motorrummet eller på motorblokken.

Nissens' velkendte oliekølere i høj kvalitet er nu tilgængelige som komplette enheder med oliekøler, filterhus, oliefilter, bypass-ventil, en-vejs-ventil, termostat, pakninger og hus. Oliekøleren med filterhus er en komplet plug-and-play løsning, som gør udskiftningen af hele oliekøler-enheden nem, bekvem og mindre risikabel.

Nissens' Løsning

 • Pålidelighed og ydeevne

  Udviklingsprocessen for oliekøleren omfatter en intern testserie, hvor oliekøleren testes i forhold til trykimpulser med 100.000 impulser ved et tryk på op til 10,0 bar.

 • OE-matchende kvalitet

  Designet og fremstillet specifikt til eftermarkedet, samtidig med at det er testet til at matche OE-kvalitet. 

  Nissens' oliekølere testes på vores avancerede interne testanlæg for at sikre overholdelse af ​​de høje kvalitetskrav - og garanterer dermed en lang levetid.

 • Konkurrencedygtigt sortiment

  Sortimentet består af 280 varenumre, der omfatter mere end 1.200 OE-referencer og 8.400 bilmærker og modeller.

  Derudover tilbyder Nissens et standard HP/NO oliekøler-sortiment på 150 reservedelsnumre.

 • Emballage af høj kvalitet

  Alle Nissens' oliekølere er pakket i vores kompakte og elegante kassedesign.

  Det solide emballagesystem minimerer mulige risici for skader på produkterne i forbindelse med transport og opbevaring, og Nissens' kasse optimerer logistikomkostningerne og skåner miljøet.

Nissens' Produktfordele

 • Nem installation med First Fit

  Mere end 20 varenumre er udstyret med pakninger (som garanti for First Fit).

  Dette sikrer en hurtig og nem installation.

 • Produkt med lang levetid

  Forbedret turbulatordesign, som sikrer en mere præcis hårdlodningsproces og dermed en meget høj belastningsmodstand og øget holdbarhed.

 • Temperaturbestandig

  Termisk udvidelse testet til at fungere under temperaturudsving på en skala fra 10 til 90°C.

Tekniske detaljer

Vær opmærksom på regelmæssige olieskift og korrekt oliefiltrering. Olie af lav kvalitet eller forurenet olie kan blokere de tynde kanaler i oliekøleren, hvilket begrænser den indvendige gennemstrømning og ydeevnen.

En utæt oliekøler eller en oliekøler med funktionsfejl er en af de mest almindelige årsager til sammenbrud af den automatiske gearkasse. Olien er afgørende for gearkassens drift, da den smører, rengør og plejer dens tætninger.

I tilfælde af utætheder vil manglen på olie bevirke, at motoren bliver overophedet og bryder sammen.

Udsættelse for høje belastninger som høje temperaturer eller høje kilometertal kan forkorte oliekølerens levetid betydeligt.

Besøg vores virtuelle showroom for at få mere at vide

 

Relaterede produkter

Vi bruger cookies på denne website. Ved at fortsætte på vores hjemmeside accepterer du dette. You can read more about cookies here.